17 Ocak 2009 Cumartesi

İlk Türk Devleti ve Amazonlar

Sevgili Kutlu,
Senin sıcak ilgine sığınarak tarihte, ilk türk devletinin "Büyük Hun İmparatorlugu" olduğuna ilişkin gösterdigin kaynaga minik bir katkı yapmak istiyorum. Benim bu konulardaki heyecanımı umarım hoşgörü ile karşılarsın.
M.Ö. 800 yıllarında şimdiki don nehri, volga nehri (türkler bu nehire İtil yahut idil derler. ama biz nedense bin sene öncesinde konulmuş rusçasını kullanır "volga" deriz) ve hazar gölü üçgeninde geniş bozkırlarda yaşayan "atlı kavimler" bir konfederasyon kurdular. bu türkçe konuşan millete eski yunan tarihçileri "İSKİT", türkler "SAKA" diyorlardı. Bu birlik MÖ. 750 yıllarında "ALP ER TUNGA"(iran destanlarında Tunga'nın adı "AFRASYAP" olarak geçer) adındaki kaanlarıyla , karpatlardan Ural nehrine kadar (bu nerin tütkçe adı da YAYIK'tır. Yani geniş akan nehir anlamında) tüm bozkırların,tüm hazarın ve tüm dogu anadolunun hakimi olur. Alp ERTUNGA, bir kaç kez yendiği med kralı tarafından tarafın anlaşma yapmak bahanesiyle Şimdiki Tokat'ın Zile kazası cıvarında verdiği bir şölene ERTUNGA'yı davet eder. TUNGA ALP'te beylerini alarak bu davete gelir med kralı konuklara verilen içkilere uyuşturucu koyup, sonra uyuklayan Alp Er tunga'yı ("tung-tonk" arkaik türkçe'de "güçlü" anlamındadır. alp er'in anlamı ise,malum.) ve arkadaşlarını kahpece öldürür.
Türkler, Alp Ertunga'ya yapılan bu kahpeliği bütün ulus'a yapılmış sayarak kaanlarının öldürüldüğü günü , "ulusal yas günü" ilan ederler ve....


"Alp Er Tunga Öldimi, Acun(Dünya) ıssız (sahipsiz) kaldimi, İmdi yürek yırtulur..."
diye başlayan meşhur agıtı söylerler.

Tabi biz bu ağıtı acele kitaplarımızdan kaldırdık."Alp er tunga'nın bizim atamız oldugu, Türk tarihinin bilinen en eski en büyük kaanı oldugu bilinmesin diye herhalde !...İranlılar ise, Tunga Alp'in katledildiği ğünü bayram günü olarak kutlamaya devam ediyorlar. İRAN-TURAN Kavgasının tarihi başlanğıcıdır.
Daha sonra MÖ. 700 yıllarında Alp Er Tunga'nın torunu ve dünyanin bilinen ilk kadın imparatoriçesi TOMRİS KAAN ( eski yunan tarihçilerinin bahsettiği "AMAZON" lar- kadın savaşçılar bunlarmı. acep?...99 da rusya' da bulunan 2500 yıllık kurganda ortaya çıkan kadın komutan'ın elbisesini silahlarını dövmelerini at eti kabını,dana eti kabını, boynuzdan yapılmış kımız kadehini vb. hun kalıntıları ile birlikte gözönüne getirerek bir düşün!..) dedesinin ve yine farisiler tarafından öldürülen oglunun öcünü alır.
Tomris, oglunun iran Sultanı meşhur Keyhüsrev (batılı tarihçiler bu adama "KİRUS" derler.)tarafından öldürülmesi üzerine kadınlarda dahil bir ordu ile defalarca girdiği anadoluya bir kez daha girer. bir ovada keyhüsrevi yakalar. Bir türke karşı 20 iranlı vardır. Tomris'in Akıl almaz dehası, komutası ve cesareti ile iranlılar kılıçtan geçirilir.
Tomris oğlunun katili, O dünyayı sallamış meşhuuur! kral kirus'un kafasını keser ve" sen bir kan içicisin, şimdi doya doya iç" diyerek kafatasını içi kan dolu bir kaba atar.

Diyeceğim O ki,Büyük hun devletine "tarihte ilk kurulan türk devleti" derken, 500 yıl önce kurulmuş bir başka türk devletini yok saymayalım.

Bu "TÜRK"ler tarihte önce de vardı dostum. Eger insanlıgın serüvenini anlamak veya anlatmak istiyorsan türklere çok büyük yer ayırmak zorundasın.Türkler'le evrensel tarihe adım atmış olursun. Hiç bir ulus yada uygarlık (Aborjinleri hariç tutabilirsin) tahini türklersiz yazamamıştır. Türklerin insanlıga ve çağdaş uygarlıga çok önemli katkıları olmuştur.
Avrupa'da devlet destekli dinci terör örgütleri (cizvit cemiyeti, engizisyon vb.) ayrı ğörüşte diye kardeşini bile bogazlarken Hazar-Türk şehirlerinde,kaşgar,semerkant, astrahan'da cami, havra sinagog ve kiliseler le dolu herkes pazarda meydanda istediği tanrıya istediği şekilde yakarıyor.
Kimse kimse yi bu konuda yarğılamıyor. Eşsiz bir tolerans, sadece türklere mahsus ."Barış için birarada yaşanabilecegini '' insanlığa gösterdiler. Bu ilke, Türklerin çagdaş dünya'ya bir armaganıdır.
Türkler; tarihçilerin bu gün bile şaşırdıgı ve eşsiz buldugu bu hoşgörü esnasında , kendi aralarında da dini ayrımı hiç düşünmediler.Tüm evrensel inançlara'da kendilerini açık tuttular.
İşte bunlar Türkleri yüksek kültürün içine katılmalarını ve dünya ya gerçek bir evrenselliği (ekümenizm) o güne kadar işitilmemiş, görülmemiş bir boyutta sumalarını sagladı. Dinlediğin için sagol , sürçü lisan edilmiş ise, affola....

Mekan


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder