17 Ocak 2009 Cumartesi

Litvanyada Türkçe Konuşan Yahudiler

Litvanyada Türkçe Konuşan Yahudiler

Sevgili Kutlu,
Bir gün yolun Litvanya'ya düşerse(sanki Çankaya'ya düşerse gibi oldu!..) Vilnius diye dandik bir başkentleri var. Bu kente ugra, bir taksiye bin ve sürücüye " en yakın yahudi köyüne çek!.."de.15-20 km. sonra sen oranın en büyük yahudi köyündesin.Sakın ingilzce konuşmaya kalkma Mersin'in bir köyüne girdiğinde nasıl konuşuyorsan aynen öyle konuş.Baktın orada sıkıldın diğer yahudi köylerine git.
Yine sıkıldın Letonya'ya, estonya'ya, Polonya'ya geç orada ki yahudi köylerine geç.Bu sürede,din değiştirip yahudi olmadıysan bile Habire türkçe konuşmaktan yorulacaksın "Ulan bunların hareket noktalarından 20 bin Km uzakta ne işleri var.ben türkçe konuşulmayan bir yere gidiyim bari!.." dersen unutma kuzeye, douya ve güneye gitmiyeceksin.Gidersen tam 10 veya 12 gün Eski hazar topraklarında gezinip durursun.
Merak edenlere;Bu hazarlar Yönetici sınıfı Açina (Göktürk'lerin yönetici klanı) halk ise batı hun kalıntılarıdır. Resmen ortaya çıkışları 636-627 yıllarıdır. 1030 dan sonra artık hazarlardan bahsedilmez oldu. Avrupa 35 yıllık ATİLA'dan bahseder, ne hikmet Çiner'se, Avrupa ve özellikle hristiyanlığı kökünden etkilemiş bu semitik olmayan 400 yıllık TÜRK imparatorlugundan hiç bahsedilmez. Ha!.. bir de "Damdaki kemancı filmini izle!..(http://www.tubewatcher.tv/930) dansları, "sütçü TEYVE'nin sık sık anlattıgı gelenekleri izle. Sonra Semitik Yahudilerin bolca bulunduğu İsrail'deki "ölü denize git!.. İkisini karşılaştır. Valla ben Hiç ortak nokta bulamadım. Sen bulursan haber ver.
Bu çok önemli tarih ten habire gizlenmek istenen konuyu gündeme getirdiğin için sağol dostum. devamı gelecek...... sevgi ve saygılar.

Mekan



1 yorum:

  1. yillardir litvanyaya giderim nedense hic türkce konusan yahudilere rastlamadim.gercekten ilginc.

    YanıtlaSil