18 Ocak 2009 Pazar

Atatürk ve Türk Dili,Milliyetçilik ve Falkland Adaları

Sevgili Mekan,
Konu benim için çok yeni ve ilginç.
Benim, geçtiğimiz yıllarca önce bir personelim var idi. Pek konuşkan biri değildi.
Ancak, birgün biri, onun yanında, onun "Gürcü" olduğunu söyledi. O memnuniyetle gülümsedi."Evet biz Gürcüyüz" dedi.(başbakan gibi)
Bu konusma üzerine "Ben de Türküm" dedim. Ne cevap verse beğenirsiniz?
"Ha, öyle de bir ırk olduğu duydum" dedi.
Bu ondan hiç beklemeyeceğim bir cevaptı. O içimizden biri idi. Demek ki onun ortamında Türklerin herhangibir kökeninin olmadığı kapalı kapılar ardında dillendiriliyordu. O cevaptan bu sonucu çıkarmıştım.
Şimdi de Türklerin İsa'nın doğumundan önceki tarihlerde adı sanı olmayan barbarlar olduklarının propogandası yapılmakta. Ne yazık ki bizim, kendi dibine ışık veremiyen, kerametleri kendilerinden menkul, aydın sıfatlı insanlar-ımız, (bizim mi?) hain sıfatının ne olabildiğini öğretmek istercesine tavır içindeler.
Çok üzgünüm ve deli gibi tarih okumaya başladım.
Sevgili Atatürkümün neden tarih çalışmalarına o denli değer ve ağırlık verdiğini yaşım ilerledikçe daha iyi anlıyorum. Bizlerin, Türkler olarak dünya durdukça onurlu, özgür bir ulus olarak kalabilmemiz için geçmişimizi çok iyi öğrenmemiz gerektiğine inanıyorum.
Ayrıca verdiğin ilave bilgiler için teşekkür ederim. Geleceğini umduğum ve beklediğim bilgiler için de şimdiden teşekkür ederim.
Sevgi, saygı ve selamlarımla.Kutlu




Sevgili Kutlu,
ATATÜRK'ün kelime anlamı; herkesin düşündüğünün aksine "türklerin atası" değil, "ATALARI gibi TÜRK" tür. Bilge Kaan'dan sonra hiçbir türk devleti "türk" adını kullanmadı.Hep kurucuların adı veya dominant boy'un adı devletin adı oldu. Örğ; Özbek, selçuk Çagatay,Osmanlı gibi. veya "Altın Horda" -horde- orda- ordu-yöneten ailenin karargah ismi devletin ismi olmuş. Türkler bilge Kaandan sonra kurdukları devletlerin resmi dili olarak( kendileri türkçe konuştugu halde) türkçe'yi hiç düşünmemişler. Türklerin ME-TE ile başlayan ve 1000 sene sonra Kitabelerle noktalanan uluslaşma sürecinin belgesi kitabeleri kimler yıktı biliyormusun?...... , hayır dostum yanlış tahmin!.... Çin'liler yıkmadı. Başka bir türk konfederasyonu olan Uygurlar yıktı. Çünkü Kitabelerde Temel amaç olan "uluslaşma"nın temel ögretisi önce çinlilerin ve sonra çin destekli uyğurların işine gelmiyordu. Tıpkı İngilizlerin Ankara'da bagımsız milli bir devlet istemedikleri gibi, Tıpkı Milliyetçiliği ulus devleti emperyalizme en büyük engel gören ABD gibi, Tıpkı Halife, damat ferit, mütareke basını gibi, Tıpkı sol gösterip sagdan vuran, habire insanımızı milletimizi horlayan, "teknolojik ustünlüğü" insanlık, uygarlıkla aynı sayan, üstünlüğünü acımasızca ulusların ortadan kaldırılmasında kullanan, dün ortaya çıkmış örgütleri hayranlıkla "büyük ulus" olarak gösteren," türk" hatta "türkü" desen sana hemen yine batıdan aldıgı şablon görüşe dayanarak "ırkçılık yapıyorsun çok ayıp çook!.." deyip, ingiliz ve ABD. destekli ermeni, rum , oligarklarının cinayetlerine, bagımsız bir milletin emperyalist türklere karşı verdiği bir bagımsızlık kavgası imiş gibi alkış tutan, ali kemal benzerleri gibi, işine gelmiyordu sanırım...
İşte, Bilge Kaandan sonra ilk defa ATATÜRK " türk" lafını etmiş ve "genç bir ulus" yaratmıştır.İlk k kez Atatürk Cumhuriyeti kuran milletin dili olan "Türkçe'yi resmi dil yapmıştır. Haklısın sevğili kutlu, bütün türk devriminin temelinde "tarih ve yurt bilinci" vardı. Bu bizi ulus bilincine ve ulus devlete götürdü. Fransız ihtilalinin temel ilkelerinden biri "milliyetçiliktir" Ulus devletler avrupada o tarihten beri varlar . Bizim İgiltere'nin 20 bin km.güneyinde fakland diye bir ada var. Ada güneyden kutup ayıları ve penguenlere komşu, doguda ise, arjantin diye sizin türkiye gibi, dandik bir ülke ile adeta yapışık (sanki meis adası ve türkiye karasuları... aynı!..) Adada, bol martı gübresinden başka üçbuçuk asker vede bir ingiliz bayrağı var. Bir gün ricınt sitriten pikadilli sorkıs'a dogru mutad yürüyüşümü yaparken, baktımki, bizim ne kadar saçları mavi ,kırmızıve yeşil boyalı pankçı varsa toplanmış ellerinde bizim ingiliz bayrakları , bağıra cağira tems limanına dogru gidiyorlar .Bu işin aslını sevgili arkadaşım (rahmetli) con'a sordum. Dediki, "tüm ingiliz gençleri gibi bu pankçılarda arjantine karşı savaşmak için, gönüllü gitmek istiyor." deyince, bende ''Niye?'' diye sordum. Hay! sormaz olaydım...çok ters bir tavırla," ada'da dalgalanan Türk (ayy..pardon..) ingiliz bayragı indiririldiği ve 4 inğiliz öldürüldüğü için tabi.." dedi. isterseniz Kadın başbakanımızın arjantin için söylediklerini, bizim BBC!nin bayraklı marşlı yayınlarını ve Hör macıstı küin'nin ettiği lafları burada söylemiyecegim Yoksa siz türkler, Allah muhafaza! bizim kraliçeyi bile ırkçılıkla hatta gayri çagdaşlıkla itham edebilirsiniz.... Mekan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder